Grootschalige snelheidscontroles in 30 km zones

Meer snelehiedscontrole in 30 km gebieden.

Meer snelehiedscontrole in 30 km gebieden.Maandag 15 september heeft Soest een landelijke primeur als het gaat om grootschalig handhaven van de maximum snelheid in 30 km zones. Gedurende een periode van minimaal een jaar controleert de politie intensief op wisselende plekken in de héle gemeente. Nog niet eerder werd in Nederland in een héle gemeente gecontroleerd in de 30 km zones.

Snelheidscontroles in 30 km zones zijn op zich niet nieuw. Er zijn in verschillenden gemeenten projecten gedaan waarbij de politie in woonwijken controleerde of gemotoriseerd verkeer de limiet van 30 kilometer per uur niet overschreed. Maar deze projecten waren zeer locatiegebonden en vaak gerelateerd aan één specifieke straat. Ook in Soest heeft zo’n lokale controleactie plaatsgevonden in de wijk Klaarwater.
Nu heeft het Openbaar Ministerie Utrecht samen met het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) en de politie besloten om de al gehouden kleinere handhavingsprojecten in Soest uit te breiden naar een project voor de hele gemeente. Hierbij wordt in alle 30 km zones (dus alle woonwijken) in Soest en Soesterberg gehandhaafd op de maximum snelheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.