Regelen snelheidsverlaging kost 10 miljoen euro meer

De operatie om in Nederland de snelheid overdag te verlagen naar 100 kilometer per uur kost in totaal 19 miljoen euro. Dat bevestigt Rijkswaterstaat na berichtgeving door De Telegraaf. In eerste instantie werd gesproken over 7 miljoen euro, maar de woordvoerder benadrukt dat het ging om een eerste berekening.

De snelheidsbeperking gaat in op 16 maart om 06.00 uur. Duizenden borden worden vervangen of aangepast. Ook komt er nieuwe software. Dat kost 7 miljoen euro. Daarna zullen onder meer nieuwe hectometerpaaltjes worden geplaatst en komen er aangepaste draaiborden op de spitsstroken. De totale kosten lopen mede daardoor op tot 19 miljoen euro.

’s Avonds

Vanaf 16 maart geldt op alle snelwegen tussen 06.00 en 19.00 uur een aangepaste snelheid van 100 kilometer per uur. In de avond en nacht verandert er niets ten opzicht van de huidige situatie.

Bron: ANP

Lees ook:

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.