Verkeerscamera ( foto: www.learningDSLRVideo.com)

Tilburg test twee verplaatsbare flitspalen

In de gemeente Tilburg worden twee verplaatsbare flitspalen ingezet op plekken waar vaak te hard wordt gereden en de verkeersveiligheid een probleem is. “De verplaatsbare flitspalen helpen ons om flexibel in te kunnen spelen op bekende verkeersonveilige locaties in onze gemeente”, aldus wethouder Mario Jacobs.

De flitspalen staan steeds een maand lang op een locatie, voordat ze verplaatst worden. Waar ze precies worden geplaatst is vastgesteld met politie, het OM en de gemeente. De flitspalen worden naar verwachting vanaf begin juni ingezet en de proef duurt waarschijnlijk tot en met februari 2021. Deze flitspalen registreren overtredingen van de maximumsnelheid en daar worden automatisch boetes voor verstuurd.

Verkeersdoden

De verschillende Brabantse gemeenten, de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie streven ernaar dat er geen dodelijke slachtoffers meer zullen vallen. De gemeente Tilburg investeert daarom in infrastructuur, maar ook handhaving is van belang. 90 procent van alle ongelukken komt namelijk door menselijk gedrag, zoals afgeleid worden of te hard rijden.

Tilburg en de samenwerkende partijen nemen daarom maatregelen die het doel hebben dat Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Deze verplaatsbare flitspalen moeten daaraan bijdragen. Het is overigens niet voor het eerst dat dergelijke flitspalen worden ingezet. In het voorjaar van 2019 werd hiermee een proef uitgevoerd, om de camera en het systeem te testen. De evaluatie wees op dat moment uit dat de palen goed werken én dat het aantal snelheidsovertredingen fors daalde.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.