Martijn Dadema nieuwe voorzitter VVN BEELD VVN

Veilig Verkeer Nederland kiest Martijn Dadema als voorzitter

De Verenigingsraad van Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft Martijn Dadema benoemd als nieuwe voorzitter. Hij volgt Liesbeth Spies op die in november 2019 haar vertrek aankondigde.

Martijn Dadema is in 1975 geboren in Enkhuizen. Hij is sinds 2014 burgemeester van Raalte en heeft daarvoor als oud-diplomaat diverse functies bekleed bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Martijn Dadema is afgestudeerd als beleidsgericht econoom. In 2019 werd hij voor de tweede keer genomineerd voor de titel van Beste Bestuurder van Nederland

De nieuwe voorzitter treedt aan op een volgens VVN ‘belangrijk moment’. Zo is het aantal verkeersslachtoffers per jaar hoger dan in de periode 2012-2017 en wordt het Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV 2020-2030) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgevoerd. Daarnaast geeft Veilig Verkeer Nederland invulling aan het toekomstbestendig maken van de vereniging.

Haarvaten

“Ik word graag voorzitter van Veilig Verkeer Nederland omdat ik veel affiniteit heb met de missie van VVN: ‘Iedereen veilig over straat'”, zegt Dadema. “Het aantal slachtoffers neemt helaas weer toe met heel veel leed tot gevolg. Dat zie ik in mijn dagelijks werk regelmatig. Alle verkeersdeelnemers zijn dan ook aan zet om de verkeersveiligheid te verbeteren. VVN zit diep in de haarvaten van onze samenleving om dit te kunnen bereiken. Daar wil ik heel graag, samen met vrijwilligers en medewerkers van Veilig Verkeer Nederland mijn tijd, kennis en kunde aan besteden.”

VVN directeur Evert-Jan Hulshof is blij met de keuze voor Martijn Dadema. “Wij mogen ons gelukkig prijzen met Martijn Dadema als voorzitter. Zeker in een tijd waarin de vernieuwing van de vereniging Veilig Verkeer Nederland vorm krijgt. Mede namens het bestuur en de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland wensen wij Martijn Dadema heel veel succes toe in zijn nieuwe rol!”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.