Rotterdam test mobiele flitsapparatuur

Op zeven plekken in Rotterdam komen eind juni verplaatsbare flitscamera’s te staan. Rotterdam werkt mee aan een experiment van het Openbaar Ministerie dat de effectiviteit, flitspalen, het gebruiksgemak en de kosten van de mobiele flitsapparatuur wil onderzoeken.

Op de zeven plekken in de stad komen lege flitskasten te staan; de flitsapparatuur wordt steeds gewisseld. De locaties van de mobiele flitsapparatuur zijn bepaald in overleg met het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente. De flitscamera controleert op alle locaties de snelheid en flitst hardrijders in beide rijrichtingen. Het Openbaar Ministerie test ook al in Noord-Brabant en in Tilburg met verplaatsbare flitspalen.

Erg voorspelbaar

“We zoeken al langere tijd naar een betrouwbare manier om asociaal rijgedrag zoals te hard rijden aan te pakken”, zegt wethouder Bokhove van Mobiliteit in een verklaring. “De politie kan niet altijd en overal controles doen en vaste flitskasten zijn erg voorspelbaar. Deze nieuwe aanpak met mobiele flitsapparatuur zorgt ervoor dat we op meerdere hotspots kunnen handhaven. Ook al flitsen steeds maar een aantal van de kasten, automobilisten maken minder overtredingen, omdat ze op alle zeven locaties kans hebben een boete te krijgen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.