Campagne lachgasballon_Team Alert

Nieuwe campagne pakt lachgasgebruik in verkeer aan

Bron: team Alert

Gebruik van lachgas in het verkeer is in een aantal jaar een groot probleem geworden. Het zorgt voor verkeersincidenten en ongevallen en gemeenten zitten hier dan ook mee in hun maag. Om dit aan te pakken, start jongerenorganisatie TeamAlert op donderdag een nieuwe campagne: Rij Ballonvrij.

Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren juist in de auto vaak lachgas innemen. Daarna is het voor ze slechts een kleine stap om ook daadwerkelijk te gaan rijden, terwijl het effect van dit verdovende middel ervoor zorgt dat ze de gevaren van het rijden niet meer zien. Dit kan ertoe leiden dat ze van rijbaan naar rijbaan slingeren, zich niet aan de snelheid houden of zelfs de controle verliezen.

Levensgevaarlijk

De campagne wordt gestart in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Minister Cora van Nieuwenhuizen: “Deze campagne is helaas hard nodig. Een ballonnetje lachgas achter het stuur is alles behalve onschuldig, het is levensgevaarlijk. Lachgas in het verkeer kan het einde van je eigen leven of dat van een andere verkeersdeelnemer betekenen. Doe dat jezelf of een ander niet aan.”

De campagne wil jongeren laten zien dat lachgasgebruik in de auto niet normaal is. Het is bovendien niet alleen gericht op de bestuurder zelf, maar ook op de passagiers. Want jongeren blijken elkaar niet aan te spreken op dit gevaarlijke rijgedrag. Deze campagne wil door middel van tips en tricks passagiers stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.