Maaltijdbezorger van Thuisbezorgd FOTO Thuisbezorgd

Assen bedenkt oplossing voor parkeren maaltijdbezorgers

Door het toegenomen aantal maaltijdbezorgers die parkeren op bijvoorbeeld trottoirs, laad- en losplaatsen of plekken waar een parkeerverbod geldt, komt in de gemeente Assen de verkeersveiligheid in gedrang. De gemeente heeft daarvoor een oplossing bedacht. Aan ondernemers wordt het aanbod gedaan om een ontheffing aan te vragen voor parkeren in de parkeervakken in de binnenstad. 

Als die ondernemers gebruik willen maken van dit aanbod, betalen ze met ingang van 1 januari 2021 een bedrag van 25 euro per kenteken om te mogen parkeren in de vakken in de binnenstad. Ook mogen de voertuigen de laad- en losplaatsen gebruiken om binnen tien minuten maaltijden in te laden, om die vervolgens te bezorgen.

Verkeersveiligheid

De gemeente heeft de maatregelen bedacht, omdat de verkeersveiligheid onder druk kwam te staan door voertuigen van maaltijdbezorgers die op allerlei verkeerde of onhandige plekken worden neergezet. Bovendien kwamen er klachten van bewoners en bezoekers over geparkeerde voertuigen op de stoep. De nieuwe maatregelen gaan in op 7 december en bij overtredingen kunnen agenten of handhavers een boete uitschrijven.

Assen wil ondernemers overigens nog wel tijdelijk tegemoet komen vanwege corona. Daarom hoeven ondernemers met een duidelijk herkenbaar reclame-bezorgvoertuig geen rekening te houden met de venstertijden. In de praktijk betekent dit dat ze voetgangersgebieden in mogen rijden. Als voorwaarde geldt dat dat alleen is toegestaan voor het ophalen en bezorgen van maaltijden. Parkeren mag niet, ook niet op eigen terras.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.