Fors meer boetes voor telefoongebruik in het verkeer

De politie heeft in 2020 beduidend meer verkeersdeelnemers beboet voor het vasthouden of gebruiken van een mobiele telefoon dan een jaar eerder. Voor 1 juli 2019 was appen op de fiets nog niet verboden, wat een deel van de stijging verklaart. Vorig jaar werden 168.034 boetes uitgedeeld voor deze overtreding, ten opzichte van 121.364 stuks in het jaar daarvoor.

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start actieabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Fors meer boetes voor telefoongebruik in het verkeer”

Roel Sannes|11.02.21|16:55

De nieuwe digitale middelen die steeds meer ingezet worden zijn een prima middel om veelplegers aan te pakken. Men is over het algemeen arrogant en onverschillig bezig. In de portemonnee pakken levert veel op zodat men misschien eens wakker wordt en bedenkt dat ook anderen risico lopen met dit gedrag.

Roel Sannes|11.02.21|16:51

Nog steeds zijn er een hoop mensen die maar niet willen begrijpen dat afleiding in het verkeer zoals met een telefoon spelen grote risico`s met zich mee brengen. Dit zijn veel telefoon verslaafden en onverschilligen die dit constant blijven doen. Er zijn zoveel andere mogelijkheden die wèl veel veiliger zijn maar dat schijnt men niet zo van belang te vinden. Doordenken valt niet echt mee bij een deel van de bevolking.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.