Ambulance FOTO Archief TaxiPro

Weekend vol verkeersongevallen

Ambulance FOTO Archief TaxiPro

Bij drie verkeersongelukken dit weekend was een dodelijk slachtoffer te betreuren. Het ging bij deze ongevallen twee keer om fietsers die werden aangereden. Bij het derde incident werd een vrouw op een scootmobiel geraakt door een auto. Dit meldt de politie.

Twee van de ongevallen vonden plaats in de provincie Zeeland, namelijk in Tholen en in Kapelle. Een 68-jarige vrouw uit Tholen werd op de kruising aangereden door een vuilniswagen die afsloeg. In Kapelle kwam een vrouw op een scootmobiel in botsing met een personenauto. De politie onderzoekt in beide gevallen hoe deze ongevallen konden plaatsvinden.

Blaastest

Zowel de bestuurder van de vuilniswagen als de automobilist die betrokken was bij het ongeval in Capelle moest een blaastest doen. Ze bleken allebei niet gedronken te hebben. De vuilniswagen had wel een dashcam aan boord en de beelden hiervan worden bekeken. Bij het derde ongeval kwam zaterdag een 59-jarige om het leven nadat ze op haar fiets op een rotonde aan de Hoofdweg in het Gelderse Harderwijk in botsing kwam met een auto. Ze werd na het ongeval met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat weten dat ze daar een dag later overleed.

Dit weekend werd daarnaast een busje gegrepen door een goederentrein. Dit gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang in het plaatsje Zenderen in Overijssel. Het busje, met daarin één persoon, werd enkele tientallen meters meegesleurd. Het is nog niet bekend hoe de inzittende eraan toe is. De machinist raakte niet gewond.

Bron: IJ/ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.