VVN: verkeersveiligheid hoort thuis in Regeerakkoord

Voting form with red pencil filling in a black circle

De stijgende trend in het aantal verkeersongevallen vraagt om politieke actie. Volgens de prognoses zou er in 2030 sprake kunnen zijn van 30.000 verkeersgewonden per jaar, en tussen de 470 en 580 verkeersdoden. Dat waren er in 2019 respectievelijk 21.400 en 661. Politici moeten veel meer aandacht hebben voor verkeersveiligheid. Dat stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN), in aanloop naar de verkiezingen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu VerkeersNet Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees VerkeersNet voor € 7,50 per maand.

START ACTIEABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “VVN: verkeersveiligheid hoort thuis in Regeerakkoord”

panlomito|14.03.21|21:45

“stijgende trend in het aantal verkeersongevallen”…
Een trend wordt niet bepaald op de verandering in 1 jaar maar over meerdere jaren (5-10 jaar). En dan moet je de absolute aantallen nog corrigeren voor zaken als afgelegde kilometers, gemiddelde leeftijd van de verkeersdeelnemer, verandering in vervoersmodaliteit.
We mogen in Nederland in de handen knijpen met zo’n beetje de beste verkeersveiligheid ter wereld. De jaarlijkse cijfers kunnen door toeval een keer iets hoger of lager uitvallen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.