Affiche verkeerscampagne Hilversum

Campagne tegen huftergedrag in het verkeer in Hilversum

Affiche verkeerscampagne Hilversum

Speciale verkeersborden op een billboard, een ‘rustig aan-baan’ en aandacht voor gewenst verkeersgedrag op social media. Dat zijn enkele acties die horen bij een campagne van de gemeente Hilversum om weggebruikers bewust te maken van hun gedrag. De gemeente herhaalt de communicatiecampagne van december.

Voor de campagne gebruiken de gemeente en de politie Gooi en Vechtstreek de slogan ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal!’. “De campagne laat op een positieve manier zien hoe omstanders huftergedrag in het verkeer ervaren en dat rustig rijgedrag wordt gewaardeerd”, aldus verkeerswethouder Annette Wolthers. “Dit keer betrekken we ook de basisscholen en sportverenigingen. Juist op deze plekken, waar vaak veel jonge kinderen zijn, is rustig rijgedrag heel belangrijk.”

Scheuren en toeteren

De rustig aan-baan is een belangrijk onderdeel van de campagne. Op twaalf locaties in de stad is graffiti op het asfalt aangebracht en zijn snelheidsdisplays en borden langs de weg geplaatst. Dit zijn plekken in de stad waar de laatste tijd veel klachten over zijn binnengekomen. Op die borden en de graffiti worden automobilisten gevraagd niet te hard te rijden of te toeteren. De politie gaat tijdens de campagne hier ook extra handhaven.

Bovendien worden verkeersdeelnemers op meerdere manieren gewezen op de campagne. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Montessorischool Centrum ontwierpen al verkeersborden die te zien zijn op een billboard op het Marktplein. Op social media wordt via verschillende kanalen aandacht besteed aan wat ‘normaal’ rijgedrag is en er liggen campagneposters klaar bij de receptie op het Raadhuis. Bewoners kunnen bovendien op de website van Veilig Verkeer Nederland ideeën opdoen hoe ze in hun buurt aan de slag kunnen met verkeersveiligheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.