Haringvlietbrug, (bron: ANP)

Snelheidsverlaging op Haringvlietburg tegen trillingen

NUMANSDORP - Zondagmorgen 8 november is de Haringvlietbrug aan de Rijksweg A29 in Numansdorp in beide richtingen het gehele weekend afgesloten. Dit weekend vinden er werkzaamheden plaats aan het asfalt van het wegdek. Daarnaast worden zogenaamde veerklemmen, welke stevig vast zitten aan de beweegbare klep van de brug, vervangen. Voor een deel van deze werkzaamheden moet de klep van de brug open staan. Volgend weekend zal de Haringvlietbrug opnieuw gesloten worden. Het verkeer wordt omgeleid en lopen via de N57, A15, A16, A17 en A59. Door de werkzaamheden hoeven weggebruikers geen tol te betalen dit weekend voor de Kilttunnel. Het scheepvaart verkeer kan onder de vaste brug door- om omvaren. ANP / Hollandse Hoogte / AS Media

De maximumsnelheid voor het wegverkeer op de Haringvlietbrug wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur om de trillingen te verminderen. Ook mag het verkeer op en rond de brug nog maar over één rijstrook rijden. Dit heeft Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat besloten om een veilig gebruik van de brug te garanderen. Zonder aanvullende maatregelen wordt de kans steeds groter dat er er een klem of plaat loskomt van de brug.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu VerkeersNet Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees VerkeersNet voor € 7,50 per maand.

START ACTIEABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.