Een deelstep van Bird. FOTO Bird

Oslo legt elektrische step ’s nachts aan de ketting

Een deelstep van Bird. FOTO Bird

De Noorse hoofdstad Oslo verbiedt ’s nachts de verhuur van e-steps. Vanaf begin september kan je er tussen 23.00 en 05.00 uur geen elektrische steps meer huren. Sowieso moet het aantal ‘zelfbedienings’ e-steps fors terug tot maximaal 8.000 om ongelukken en hinder te verminderen.

De gemeenteraad nam de maatregel nadat artsen van het academisch ziekenhuis in Oslo hadden berekend dat een dergelijk verbod honderden verwondingen in de zomer voorkomt. Ook veroorzaken de gebruikers van de e-steps veel overlast voor blinden, slechtzienden, rolstoelgebruikers en ouderen. Een wethouder noemt de situatie onhoudbaar.

Snelheidsbeperking

Meerdere verhuurders hadden eerder op eigen initiatief al besloten om hun e-steps in het weekend ’s nachts stil te zetten. Ook werd voor de donkere uren van de dag een snelheidsbeperking ingevoerd.

Oslo behoort tot de Europese steden met de meeste e-steps per inwoner. Alleen al in de afgelopen drie maanden nam het aantal met bijna een kwart toe tot ongeveer 25.700. Meer dan twee derde daarvan moet nu van de straat verdwijnen.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.