Lachgas in verkeer BEELD Sebastiaan ter Burg via Flickr CC

Gevaarlijke lachgasrit op snelweg eindigt in aanhouding

Een man die achter het stuur van zijn auto lachgas gebruikte en daarna levensgevaarlijke capriolen uithaalde op de snelweg, is opgepakt nadat hij zelf de aandacht had getrokken van een politieman. De agent reed in een onopvallende auto over de A27 richting Breda.

“Hij zag in zijn spiegel dat er achter hem een auto met hoge snelheid naderde. De bestuurder seinde met zijn grote lichten, vermoedelijk omdat hij erlangs wilde”, schetst de politie de situatie. Toen de agent opzij ging en werd ingehaald, zag hij twee mannen met “een ballon aan hun lippen” zitten, onder wie dus de bestuurder.

Gevaarlijk rijgedrag

De auto reed met snelheden tot bijna 170 kilometer per uur, haalde mensen die niet opzij gingen in via de vluchtstrook, negeerde een rood kruis en week maar net op tijd uit voor de pijlwagen op de afgesloten rijbaan. Daardoor moesten andere weggebruikers hard op de rem trappen, aldus de politie. Uiteindelijk zetten agenten de auto aan de kant. De bestuurder, een 21-jarige man uit Zeist, is naar het bureau meegenomen. Hij mocht later op de avond weer gaan, maar zal zich nog “moeten verantwoorden voor zijn daden”, laat de politie weten.

Lachgastank in auto

Ook in Middelburg vond vrijdagavond een verkeersincident met lachgas plaats. Een 20-jarige automobilist had een dusdanig grote ballon lachgas voor zijn gezicht dat hij het zicht op de weg verloor. Volgens de politie slingerde hij over de weg en zag hij onder meer twee fietsers over het hoofd die zich het vege lijf wisten te redden door flink te remmen. Een agent die op weg was naar zijn werk zette de auto van de man aan de kant.

In de auto stond een lachgastank. Tijdens het gesprek met de agent vulde de man de ballon herhaaldelijk met gas, aldus de politie, en verloor hij een paar keer bijna het bewustzijn. Het rijbewijs van de man is ingenomen, het Openbaar Ministerie beslist over de afwikkeling van de zaak.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.