VVN komt met Keurmerk Veilige woonwijk

Bewoners kunnen volgend jaar het predicaat Veilige woonwijk verdienen als ze initiatief nemen om de verkeersveiligheid in de buurt te verbeteren.
Op verzoek van het ministerie heeft Veilig Verkeer Nederland de aanpak voor een keurmerk voor verkeersveiligheid uitgewerkt. VVN heeft daarbij gebruik gemaakt van de ervaringen die zij heeft met de Buurtacties Verkeersveiligheid en het Meldpunt Veilig Verkeer. De aanpak heeft de werktitel Buurtlabel Veilig Verkeer meegekregen en heeft als doel de verkeersveiligheid in wijken te verbeteren door buurtbewoners en partijen aan te moedigen de handen ineen te slaan en (blijvend) samen te werken aan veilig verkeer in de buurt. Buurtbewoners zijn als verkeersdeelnemers immers dé lokale ervaringsdeskundigen bij uitstek.
Een buurt verdient het label, als zichtbare beloning, wanneer bewoners en betrokken partijen gezamenlijk een wijkactie hebben opgezet en uitgevoerd. Het label toont dat de buurt bewust werkt aan de verkeersveiligheid. Het initiatief om het label te behalen kan door een ieder worden gestart. VVN helpt de initiatiefnemer te komen tot (de uitvoering van) een gezamenlijk activiteitenplan.
Minister Schultz van Infrastructuur en milieu heeft VVN gevraagd bij de verdere uitwerking van het Buurtlabel Veilig Verkeer andere belangenorganisaties, zoals de Fietsersbond, ouderenbonden en de ANWB uit te nodigen. VVN heeft aangegeven in 2011 te willen starten met het Buurtlabel Veilig Verkeer.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.