Auto rijdt 's nachts door de regen BEELD iStock

KNMI geeft code geel voor vrijdagavond wegens gladheid

Slecht weer en donker. BEELD iStock

Landinwaarts kan het vrijdagavond glad worden door bevriezing van natte weggedeeltes, daarom heeft het KNMI voor een groot deel van het land code geel uitgegeven. De waarschuwing is ’s avonds van kracht en geldt tot en met zaterdagochtend.

Alleen Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en de Waddeneilanden blijven buiten beschouwing. In de rest van het land moet verkeer vanaf ongeveer 22.00 uur oppassen op de weg. De gladheid kan ontstaan door het overtrekken van winterse buien, aldus het KNMI. De gladheid verdwijnt in de loop van zaterdagochtend.

Volgens Weer.nl vallen er vrijdag verspreid over de dag door het hele land buien. Die kunnen een winters karakter hebben met (natte) sneeuw en hagel. Ook is er een klap onweer mogelijk. Het weerbureau verwacht niet dat het echt wit zal worden, al bestaat de kans dat er in Zuid-Limburg even wat sneeuw blijft liggen.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.