Max. snelheid N50 omlaagMax. snelheid N50 omlaag. Foto: GWW
Verkeersveiligheid

Maximumsnelheid op ‘dodenweg’ N50 omlaag

Max. snelheid N50 omlaag. Foto: GWW

De maximumsnelheid op de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid wordt op korte termijn verlaagd van 100 km/u naar 80 km/u om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloten na overleg met regionale partijen, waaronder gemeente Kampen en provincie Overijssel. Ook wordt er gewerkt aan het plaatsen van een fysieke rijbaanscheiding om frontale botsingen te voorkomen.

Na het zoveelste dodelijke ongeluk in april waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen, werd de roep om maatregelen op de Overijsselse ‘dodenweg’ steeds sterker. Omdat de weg ‘relatief onveilig’ is en er veel ongelukken gebeuren, grijpt verkeersminister Harbers in, meldt hij aan de Tweede Kamer. Op de lange termijn wordt het smalste gedeelte van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid definitief aangepakt door de weg te verbreden en een rijbaanscheiding in de vorm van een betonnen barrier te plaatsen. Dit moet frontale botsingen voorkomen. De verbreding is vertraagd vanwege de stikstofproblematiek, daarom wordt nu de snelheidsverlaging ingezet als tijdelijke maatregel.

Naar verwachting is de tijdelijke snelheidsverlaging inclusief de aanpassingen aan de weg en de borden binnen enkele maanden gerealiseerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

1 reactie op “Maximumsnelheid op ‘dodenweg’ N50 omlaag”

Pat Rick|24.06.22|12:16

Het is van de zotte dat verbetering van verkeersveiligheid moet wachten op stikstof. Dat kun je toch niet uitleggen aan de nabestaanden van slachtoffers (gemiddeld 2 per jaar). Of gaan MOB/N&M/Greenpeace hen wel te woord staan? Ze realiseren zich niet wat ze hebben gedaan en welke verantwoordelijkheid ze eigenlijk moeten nemen. Het probleem van pressiegroepen is dat ze alleen hun belang verdedigen, en dit zorgt dat de maatschappij uit elkaar valt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.