Key2SafeDriving verhindert bellen tijdens het rijden

De universiteit van Utah heeft een apparaatje ontwikkeld waardoor een bestuurder tijdens het rijden niet meer kan bellen met de gsm. De uitvinders hopen zo het gebruik van de gsm door jonge bestuurders aan banden te leggen.
Volgens de universiteit belt 6 procent van de bestuurders tijdens het rijden. Bij jonge bestuurders belt of sms’t 10 procent. Daarom ontwikkelde men een klein kastje waarin de autosleutel wordt opgeborgen. Dat kastje maakt via bluetooth of RIDF verbinding met de gsm van de gebruiker.
Om te kunnen starten moet de bestuurder de sleutel uit het apparaatje halen. Dat zendt vervolgens een signaal naar de gsm, die daardoor wordt geblokkeerd. Eventuele bellers krijgen de mededeling dat de bestuurder nu bezet is. De uitvinding richt zich vooral op de ouders van jonge bestuurders, die hun kinderen zo’n geprepareerde sleutel kunnen geven om pa’s auto te kunnen gebruiken.
Een eerder concept, waarbij de gsm wordt uitgeschakeld als de reissnelheid hoger wordt, haalde het niet. Ook in de bus werkt de gsm dan niet meer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.