Verkeersbrigadiers naar VVN

Brig_jongenTot juli 2013 behartigde de Stichting Verkeersbrigadiers de belangen van de circa 35.000 vrijwillige verkeersbrigadiers. De activiteiten zijn nu overgegaan naar Veilig Verkeer Nederland.

Al sinds 1947 helpen verkeersbrigadiers kinderen bij het veilig oversteken van en naar school. Om te voorzien in de destijds groeiende behoefte aan voorzieningen werd in 1980 de Stichting Verkeersbrigadiers opgericht.

Het bestuur van de Stichting Verkeersbrigadiers – waar VVN en de ANWB in vertegenwoordigd waren – hebben nu die activiteiten bij VVN ondergebracht. Opzet is om zo een moderniseringsslag te maken.

De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers teruggelopen en de opleiding van verkeersbrigadiers door de politie lijkt weinig prioriteit te krijgen. De Stichting Verkeersbrigadiers kreeg ook steeds meer signalen binnen dat er verkeersbrigadiers onopgeleid aan de weg staan.

VVN is nu bezig alle processen en diensten voor verkeersbrigadiers in de organisatie te implementeren. VVN wil de dienstverlening voor verkeersbrigadiers verstevigen, zodat zij de begeleiding en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om hun vrijwilligerswerk goed te kunnen doen.

Ook wil VVN samenwerken met de politie om de brigadiersopleiding te optimaliseren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.