Website moet helpen bij keuze rijschool

teamaltertHet moet voor aspirant-automobilisten makkelijker en overzichtelijker worden om een goede, betrouwbare rijschool te kiezen. Minister Schultz heeft TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, gevraagd een website te ontwikkelen met informatie die daarbij kan helpen.

Omdat je een rijbewijs meestal op jonge leeftijd behaalt, zijn jongeren de grootste en belangrijkste doelgroep van rijscholen. Het is belangrijk dat jongeren weten hoe ze een betrouwbare rijschool kunnen vinden, wat de mogelijke risico’s zijn van een verkeerde keuze en hoe ze risico’s kunnen

Voorkomen, aldus Schultz. TeamAlert zal nu een website oprichten met als doel jongeren te helpen bij het kiezen van een rijschool. Naast feitelijke informatie als slagingspercentages, zal de site ook meer algemene informatie geven over het vinden van een betrouwbare rijschool: wat mag je van een rijschool verwachten en waarom is de goedkoopste optie niet altijd de beste? Daarnaast kunnen (oud-)leerlingen op de site hun eigen ervaringen met een rijschool delen met anderen.

De minister laat dit weten naar aanleiding van de evaluatie van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM), die sinds 2008 van kracht is. Op basis van deze evaluatie, waarbij onder meer brancheorganisaties, verkeersorganisaties en belangengroepen betrokken waren, concludeert zij dat de WRM over de grote linie goed werkt. Uit de evaluatie blijkt dat er behoefte is aan aanpassing van de eisen die de WRM stelt aan de bijscholing. De minister vereenvoudigt daarom de regels voor bijscholing en maakt daarnaast het traject voor herintreders minder theoretisch, zodat het beter op de praktijk aansluit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.