Westlandse Verkeersquiz wijst leerlingen op risicovolle situaties

kaartDe gemeente Westland heeft de Westlandse Verkeersquiz ontwikkeld. Aan de hand van filmpjes worden er vragen gesteld aan leerlingen over gevaarlijke situaties die zij onderweg tegenkomen.

In de verkeersquiz fietsen leerlingen door Westland naar school. Aan de hand van filmpjes worden er vragen gesteld over de situaties die zij onderweg tegenkomen. Er zijn zowel vragen over verkeersregels als over verkeersgedrag.

Op de aandachtspuntenkaart kunnen leerlingen zien wat de belangrijkste aandachtspunten zijn op hun route naar school. Bij elke locatie wordt kort uitgelegd wat de verkeersregels zijn en waar zij extra op moeten letten.

De situaties die worden behandeld in de verkeersquiz en de aandachtspuntenkaart, zijn situaties waarvan is gebleken dat veel leerlingen hier moeite mee hebben , bijvoorbeeld voorrang bij rotondes. En situaties waarvan bekend is dat er regelmatig (bijna-) ongevallen gebeuren, bijvoorbeeld op kruispunten met tweerichtingsfietspaden.

De gemeente gaat de quiz en aandachtspuntenkaart onder de aandacht brengen van de leerlingen en hun ouders.

De quiz en aandachtspuntenkaart zijn te vinden op www.dekunstvanveiligfietsen.nl. Deze site is het lokale Westlandse informatie- en educatieplatform voor de fietsveiligheid van middelbare scholieren en is bestemd voor leerlingen, hun ouders en docenten. Op deze site staan behalve de verkeersregelquiz, een gedragstest, informatie over educatiemodules en acties en tips.

De gemeente zal via deze site communiceren wanneer zij werkzaamheden gaat uitvoeren om de verbeterpunten die uit het school-thuisroute onderzoek naar voren zijn gekomen aan te pakken.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.