Extra maatregelen tegen opgevoerde bromfietsen

rollenbankMinister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil het opvoeren van brom- en snorfietsen harder aanpakken.

Op dit moment wordt het kentekenbewijs door de politie ingevorderd als sprake is van een overschrijding van de maximum constructiesnelheid (opvoeren) van een brom-/snorfiets met meer dan 15 km/h. Om zijn kentekenbewijs terug te krijgen, moet de eigenaar deze opnieuw – op eigen kosten – laten keuren.

De bedoeling is dat de politie voortaan altijd bij het constateren van een opgevoerde brom-/snorfiets het kentekenbewijs te laten invorderen, ook bij overschrijdingen van minder dan 15 km/h.

Dat betekent dat als tijdens een controle op een rollenbanktest blijkt dat de brom-/snorfiets is

opgevoerd, direct het kentekenbewijs wordt ingevorderd door de politie. De bestuurder krijgt daarnaast ook een boete vanwege het rijden met een opgevoerde brom-/snorfiets.

Mocht de bestuurder op de brom-/snorfiets ondanks het ingenomen kentekenbewijs op de weg blijven rijden en hij wordt betrapt door de politie, dan wordt de brom-/snorfiets direct in beslag genomen.

Uit een analyse van de zaken van de afgelopen 5 jaar blijkt dat indien deze maatregel worden ingevoerd de politie in ongeveer 8000 zaken op jaarbasis het kentekenbewijs gaat invorderen, waar ze dat nu niet doet. Opzet is om de maatregel per 1 juli 2014 in te voeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.