Aandacht voor kinderen met ADHD of autisme

kindIn het verkeer is extra aandacht voor kinderen met ADHD geboden. Met hun impulsieve reacties en minder goede concentratie lopen zij meer risico op het maken van fouten dan andere kinderen. VVN gaat extra aandacht schenken aan deze groepen.

Het volledig beheersen van alle verkeersregels is voor hen extra belangrijk. Hoe beter een kind een regel of vaardigheid beheerst, hoe makkelijker hij/zij hierop kan terugvallen, aldus VVN. Ook in die situaties wanneer het kind de gedachten er even niet helemaal bij heeft.

Kinderen met autisme leren en denken anders dan mensen zonder deze diagnose. Autisme zegt echter niets over hoe slim een kind is, of hij vrienden zal hebben en dus ook niet of een kind met autisme veilig aan het verkeer kan deelnemen. Ieder kind is anders, met eigen uitdagingen en eigen vaardigheden.

Om kinderen met ADHD en autisme te helpen in het verkeer, heeft VVN twee praktische handwijzers voor ouders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met ADHD en autisme ontwikkeld dieĀ  volgende maanden zullen verschijnen.

Kinderen met ADHD lopen volgens een Amerikaanse studie twee keer zoveel kans om in het ziekenhuis te belanden als andere kinderen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.