Amsterdam gaat verkeerseducatie voor scholen stroomlijnen

verkeerseducatieVanaf schooljaar 2014-2015 is er één organisatie, het Verkeersplein Amsterdam, die namens de gemeente een samenhangend verkeerseducatie-programma (de Amsterdamse Verkeerslijn) aan de scholen biedt. Hiermee komt er één aanspreekpunt voor de scholen.

Het verkeerseducatie-programma van het VPA is afgestemd op de Amsterdamse situatie en omvat verkeerslessen, verkeersprojecten, theoretische examens, fietsexamens en ouderbetrokkenheid-projecten.

Verkeerseducatie wordt door de nieuwe organisatie aan meer scholen aangeboden zodat meer kinderen en jongeren worden bereikt. Belangrijke onderdelen zijn inzicht in verkeerssituaties, bewustwording van de effecten van het eigen gedrag in het verkeer en inspelen op actuele ontwikkelingen zoals mobiel bellen/social media en het verkeer.

Er komt extra nadruk op het Voortgezet Onderwijs. De ambitie voor de komende jaren is dat alle middelbare scholen aandacht aan verkeer gaan besteden. Daarnaast is het stimuleren van betrokkenheid van ouders bij verkeerseducatie een speerpunt.

De praktische uitvoering van de Amsterdamse Verkeerslijn ligt bij Edicta/het ABC.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.