Doorstart voor Verkeerseducatiecentrum Drachten

De provincie Fryslân heeft voor het Verkeerseducatie Centrum (VEC) een nieuwe eigenaar gevonden, Kreeft Opleidingen B.V. uit Hoogeveen.

Naast de nieuwe eigenaar worden nu ook alle verkeersveiligheidspartners, waaronder Stichting Bevordering Verkeerseducatie, CEDIN en VVN, De Fietsersbond, Responsible Young Drivers en de Vereniging Verkeersslachtoffers, gehuisvest op het oefencentrum in Drachten. Ook wordt het gebruik van het VEC geïntensiveerd en uitgebreid met onder andere Arbo & Veiligheidsopleidingen.
De komende jaren zal de provincie intensiever inzetten op gebruik van het centrum. Door onder andere gebruik te maken van het VEC wil de provincie het aantal verkeersgewonden terugdringen. Zo wil de provincie graag starten met de uitvoering van het programma Begeleid Rijden. Jongeren van zestien-en-een-half jaar mogen dan enkele rijlessen volgen en vervolgens een instaptoets afleggen. Als ze slagen voor de instaptoets, mogen ze vanaf hun zeventiende onder begeleiding van een persoon die al geruimte tijd zijn rijbewijs heeft rijden. Op hun achttiende kunnen ze dan het reguliere rijexamen afleggen. Met dit nieuwe programma verwacht het ministerie en terugloop van verkeersgewonden tot wel 25%.
Op dit moment wordt er op het ministerie gewerkt aan de uitvoering van dit programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.