Streetbeat wakkert goede voornemens onder scholieren aan

StreetbeatHet debatproject Streetbeat van TeamAlert heeft volgens eigen onderzoek een positief effect op het kennisniveau van scholieren over verkeersveiligheid en de intentie die zij hebben om muziek te luisteren op de fiets.

Binnen het debatproject Streetbeat gaan middelbare scholieren in klassikaal verband, aan de hand van stellingen de discussie met elkaar aan over verkeersveiligheid. Elke stelling wordt ingeleid met een filmpje om de scholieren extra aan het denken te zetten. Tussen de debatrondes door zijn verschillende interactieve onderdelen toegevoegd, zoals een korte kennisquiz.

Uit het effectonderzoek van TeamAlert onder 418 middelbare scholieren blijkt dat Streetbeat het kennisniveau over verkeersveiligheid vergroot. De leerlingen zijn ook positief over het project en waarderen het project met een 7,5. Daarnaast stelt 67% van de scholieren door deelname aan Streetbeat te zijn gaan nadenken over zijn of haar eigen rol in het verkeer en geeft 66% aan dat Streetbeat (heel erg) leerzaam voor hem of haar was.

Tot slot blijkt dat de leerlingen na deelname aan Streetbeat minder vaak de intentie hebben om muziek te luisteren op de fiets met een koptelefoon op of beide oortjes in.

Het effectonderzoek is uitgevoerd door de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren met een kwaliteitscontrole door Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.