ANWB Test- en Trainingscentrum en Verkeersveiligheid Groep Nederland gaan samenwerken

code 95Het ANWB Test- en Trainingscentrum en de Verkeersveiligheid Groep Nederland gaan samenwerken bij het verzorgen van de zogenoemde Code 95 opleidingen voor beroepschauffeurs.

Volgens beide partijen staat de kwaliteit van de verplichte nascholing voor chauffeurs onder druk.

Ruim 150.000 beroepschauffeurs moeten voor het jaar 2016 de Code 95 opleiding hebben gevolgd.

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is.

In de zeer versnipperde opleidingsmarkt van Code 95 opleidingen heerst een hevige concurrentie en daarmee prijsdruk. Dat leidt tot verschraling van de kwaliteit van de opleidingen. Met mogelijk negatieve effecten op de verkeersveiligheid.  ANWB en de Verkeersveiligheid Groep zeggen met de samenwerking hierop een antwoord te bieden.

ANWB Test- en Trainingscentrum en de Verkeersveiligheid Groep Nederland trainen als de twee grootste opleiders ruim 50.000 cursisten per jaar.

Beide opleiders bieden naast het Code 95 basisprogramma het e-Chauffeur trainings- en informatieplatform aan dat zich richt op verkeersveiligheid en zuinig rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.