Save Kids Lives campagne ook in Nederland

kid_1Veilig Verkeer Nederland en TeamAlert brengen de internationale verkeersveiligheidscampagne Save Kids Lives naar Nederland. De campagne vraagt aandacht voor meer verkeersveiligheid onder jongeren, omdat er wereldwijd nog steeds 500 jongeren per dag omkomen in het verkeer. Beide organisaties roepen iedereen in Nederland op om de petitie te ondertekenen en via social media met een #safie ideeën aan te dragen om Nederland nog verkeersveiliger te maken.

Veilig Verkeer Nederland en TeamAlert steunen hiermee het initiatief van de United Nations Road Safety Collaboration om zoveel mogelijk mensen internationaal een petitie te laten ondertekenen op www.savekidslives2015.org. Naast social media besteden beide verkeersveiligheidsorganisaties in hun projecten op scholen aandacht aan de actie. De petitie wordt tijdens de United Nations Global Road Safety Week van 4 tot 10 mei aan politici over de hele wereld aangeboden. De campagne is eerder dit jaar gelanceerd in India, Vietnam, Amerika, China, Thailand en Brazilië. Dankzij de samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland en TeamAlert is Nederland het eerste Europese land dat de campagne aftrapt.

Jongeren vormen in Nederland een belangrijke risicogroep in het verkeer. Jongeren zijn oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken: hoewel 12- tot en met 24-jarigen slechts 8% van de totale Nederlandse bevolking vormen, maken zij 18% uit van het totaal aantal verkeersdoden en maar liefst 34% van het totaal aantal verkeersgewonden. Onder de groep 12 tot en met 24-jarigen is het verkeer hiermee de belangrijkste niet-natuurlijke doodsoorzaak.

Onderwerpen:

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.