Lespakket over gevaren rond het spoor

pazzupPazzUp is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor.

Bij Pazzup staat de boodschap centraal dat je bij het spoor altijd op je hoede moet zijn. Het lespakket PazzUp bestaat o.a. uit een website met een apart deel voor het basisonderwijs (groep 5/6 en 7/8) en een deel dat speciaal gemaakt is voor het voortgezet onderwijs (12 – 16 jaar).

Voor de middelbare scholen is er ook een nieuw magazine. En scholen kunnen ook een gastles aanvragen. Medewerkers van ProRail bezoeken de klas en bespreken aan de hand van filmpjes en krantenberichten gevaarlijk gedrag langs het spoor.

Hoewel het lespakket al even bestaat, is onlangs het magazine voor het voortgezet onderwijs volledig vernieuwd en worden er sinds kort gastlessen aangeboden voor groep 8 van het basisonderwijs.

En beide pakketten zijn onlangs onderscheiden met Comenius Awards. De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten uit Europa met een grote didactische waarde.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.