Rotterdam zet op grote schaal snelheidsdisplays in

snelheidsdisplayRotterdam laat 25 nieuwe snelheidsinformatie-displays (SID’s) in de havenstad plaatsen.

De gemeente hoopt zo hardrijden tegen te gaan. De gemeente kiest voor het ‘Likey’ systeem, dat de bestuurder zijn snelheid toont bij het voorbijrijden. Hier kan een aanwijzing bij staan als: ‘pas op, kinderen’ of ‘denk aan uw snelheid’.

Maar de displays doen meer. Ze verzamelen gegevens van de snelheden van alle auto’s die voorbij rijden. Deze gegevens kunnen op afstand en real-time worden verzameld. Op basis van statistieken krijgt de gemeente inzicht in het rijgedrag binnen Rotterdam. Zo kan de gemeente actie ondernemen door bijvoorbeeld drempels te plaatsen op locaties waar te hard wordt gereden om de verkeerssituatie veiliger te maken.

De displays worden ingezet op de locaties waar Rotterdammers overlast ervaren van hard rijden. Bewoners krijgen dan ook de mogelijkheid mee te denken over de locaties van de displays.

De eerste snelheidsdisplays zijn in september geplaatst en zullen om de drie maanden van locatie veranderen. Zo kunnen automobilisten geen rekening houden met de displays, en hun rijgedrag niet enkel op specifieke locaties aanpassen. Ook kan op deze manier in heel Rotterdam kennis worden vergaard van het rijgedrag binnen de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.