Vlaamse Helm Op Fluo Top uitgerold in Nederland

fluoHet begon als een lokaal project in het Belgische Geel, maar inmiddels dragen duizenden Vlaamse scholieren een geel hesje op weg naar school. Nu volgt ook Nederland.

Helm Op Fluo Top staat voor een project waarbij kinderen stickers sparen voor leuke attracties op voorwaarde dat ze van en naar school een veiligheidshesje dragen en liefst ook een helmpje.

Inmiddels is het project overgenomen door zo’n 1200 scholen in België met in totaal 300.000 kinderen.

In Nederland is Helm Op Fluo Top voor het eerst uitgeprobeerd op de Paus Joannesschool in Enschede.

Dit jaar maakt het ROV Oost Nederland zich sterk om ook in Gelderland en Overijssel zoveel mogelijk scholen mee te krijgen in het project. Te beginnen bij groep 1 en 2, later volgen eventueel de hogere groepen.

‘Wat wij mooi vinden aan het project is dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij de ouders ligt. Zij schaffen een hesje en/of helm aan en zij zorgen ervoor dat hun kinderen deze ook daadwerkelijk dragen. Het kost scholen niet heel veel tijd’, aldus het ROV, die via de site www.helmopfluotop.nl hesjes aanbiedt vanaf €5,50 en helm plus hesje vanaf €15,00. Bij het eerste project deelt verstrekt het ROV overigens de hesjes gratis aan de school.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.