SCHOOL op SEEF vernieuwd

schoolopsafeHet Bronnenboek Verkeerskunsten dat gebruikt wordt binnen de SCHOOL op SAFE lessenserie scoorde al op bijna alle punten vijf sterren in de Checklist Verkeerseducatie van CROW-KpVV. De actuele versie van het boek is nog verder verbeterd.

Tienduizenden kinderen in Zuid-Holland krijgen ieder jaar praktijk- en theorielessen volgens de SCHOOL op SEEF-opzet. Ook in andere provincies vinden de lessen aftrek.

Het pakket ‘Verkeerskunsten’ voorziet hierbij in kant en klare praktijklessen om kinderen vaardig te maken in het verkeer.
In de nieuwe uitgave van Verkeerskunsten versie 2.0 zijn de ervaringen van afgelopen jaren meegenomen van een groot aantal (verkeers)leerkrachten, scholen en andere betrokkenen.

Dat leidde onder meer tot extra aandacht voor het ‘waarom’ van de oefeningen. Bij elke oefening staat nu de aanleiding vermeld van de oefening. De begeleider kan die van tevoren aan de leerlingen vertellen zodat duidelijk is welke situatie uit het ‘echte’ verkeer wordt gesimuleerd of wat de achterliggende gedachte is bij het uitvoeren van de oefening.

Ook is er meer aandacht voor de leerdoelen die worden bereikt door het uitvoeren van de oefening.

Dat leerdoel geeft houvast voor de leerkracht of begeleider. Voor elke leerling kan nu worden beoordeeld of aan het betreffende doel wordt voldaan. Het is belangrijk om dit leerdoel (gerelateerd aan het echte verkeer) aan de leerlingen zelf kenbaar te maken zodat deze weten waarom de oefening wordt gedaan. Hiermee kan de leerling ook voor zichzelf nagaan of hij of zij al aan het gestelde doel voldoet. Verder zijn er toetsbladen in de nieuwe versie opgenomen zodat kan worden gemonitord of aan de doelen door de leerlingen wordt voldaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.