Meer info over verkeerseducatie-middelen online

verkeerseducatieScholen in de stadsregio Amsterdam kunnen veelal gratis gebruik maken van verkeerseducatieprogramma’s voor hun leerlingen. Via www.verkeerseducatiepunt.nl kunnen zij bij hun onderwijsbegeleidingsdienst lespakketten aanvragen. Maar ook scholen buiten Amsterdam kunnen de website als vertrekpunt benutten voor hun activiteiten op het gebied van verkeerseducatie.
De meeste verkeerseducatieproducten worden voor scholen in de stadsregio Amsterdam met 100% subsidie vergoed. Scholen hoeven geen subsidieaanvragen in te dienen, maar kunnen direct aan de slag met verkeersonderwijs. Jaarlijks kan een beperkt aantal scholen gebruik maken van deze subsidie.

Er zijn inmiddels talloze lesprogramma’s ontwikkeld die scholen kunnen gebruiken in hun onderwijsaanbod. De site  ww.verkeerseducatiepunt.nl biedt een uitgebreid overzicht van wat er op de markt is. Onlangs is de site voor scholen en ouders is uitgebreid met een overzicht van online verkeersmateriaal van bijvoorbeeld liedjes, filmpjes en apps over verkeer en verkeersveiligheid.
Als aanvulling heeft verkeerseducatiepunt.nl links opgenomen naar leuke en handige apps, filmpjes en liedjes over verkeer, gesorteerd op leeftijd. Gericht op zowel ontspanning als leren. In de klas bijvoorbeeld te gebruiken op het digibord, of samen thuis met op tablet of smartphone. Voor de jongste kinderen staan er ook liedjes op om naar te luisteren en om op te dansen, als eerste kennismaking met het thema verkeer.

Een aantal van deze hulpmiddelen is ook terug te vinden in de Toolkit Verkeerseducatie die enigszins verscholen onderdeel uitmaakt van de CROW-website. Voordeel van deze site is dat de kosten worden vermeld van de producten, en dat bij een aantal van hen een specifieke beoordeling wordt gegeven op belangrijke punten, zoals de vraag of er duidelijke leerdoelen zijn geformuleerd, wat de gebruikerservaringen zijn of het effect is onderzocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.