VVN wil bewoners meer betrekken bij oplossen verkeersonveiligheid

VVN-Hattem1VVN heeft een Participatiepunt geopend. Op deze website kunnen bewoners verkeersonveilige situaties melden, maar ook informatie vinden over hoe ze samen met buurtbewoners en VVN aan slag kunnen om de verkeersveiligheid te vergroten. Er zijn tien acties voor in de buurt ontwikkeld, zoals het plakken van 30 km stickers op vuilcontainers, verkeersonderzoek, snelheidsmetingen en de remwegdemonstratie.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft het VVN Participatiepunt geïntroduceerd als aanvulling op het al bestaande Meldpunt Veilig Verkeer. In 2015 zijn hier ruim 5.600 meldingen binnengekomen waarvan één derde over te hard rijden ging. Omdat het vaak straten betreft waar bewoners zelf het gaspedaal, vaak onbewust, te ver indrukken zijn de bewoners volgens VVN zelf aan zet om hun gedrag te veranderen.

Op de nieuwe site vvn.nl/participatiepunt worden de melders op een eenvoudige manier door de melding geleid en ondersteund om draagvlak te zoeken en samen de situatie te verbeteren. Vorig jaar zijn meer dan 86.000 bewoners bereikt met VVN Buurtacties.

De start van het VVN Participatiepunt is kracht bijgezet door een ‘verkeersveiligste straat’ van Nederland te realiseren. Dit is gedaan aan de Hollewand in Hattem. Er werden diverse demonstraties gegeven en mogelijkheden getoond die een straat verkeersveilig kunnen maken. Zo was er een demonstratie die het verschil toont van de remweg bij een snelheid van 30 en 50 km/u, een demonstratie van een elektronische rijassist van Mercedes-Benz die automatisch ingrijpt wanneer een waarschuwing niet helpt en er werd een verkeersveilige 3D-tekening aangebracht om bestuurders te wijzen op overstekende kinderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.