Ik rijd beter

Op hogeschool Windesheim in Zwolle is het project ‘IK RIJD BETER’ gestart. Het moet de ongevalsrisico’s voor jonge beginnende bestuurders verlagen.

Het project wil de ongevalsrisico’s van jonge beginnende bestuurders (18 tot 24 jaar) in de provincies Gelderland en Overijssel duurzaam verminderen. Jonge bestuurders zijn naar verhouding vaker betrokken bij een (dodelijk) ongeval. Verkeersongevallen zijn zelfs doodsoorzaak nummer 1 voor deze doelgroep.

Deelname aan het project moet jonge bestuurders vroeg in hun bestuurderscarrière bewust maken van dagelijks terugkerende onderwerpen als het verbeteren van vaardigheden, inzicht, gevaarherkenning en attitude. Het komende half jaar worden op verschillende locaties in Gelderland en Overijssel vanuit het project praktijkdagen georganiseerd.

Daartoe rijden studenten met een coach, mogen ze trainen op een mobiele baan en worden bewust gemaakt van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer.

Eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit van hogeschool Windesheim, deden al als onderdeel van de vakken ‘Verkeer en beïnvloeding’ en ‘Gedragsbeïnvloeding’ mee aan de praktijkdag die plaats vond op de campus. De dag op Windesheim omvatte rijden in de praktijk met als doel (eerdere) gevaarherkenning,  rijden op een slipbaan: voorkom een slip! En een workshop over risico-onderkenning.

Het project ‘IK RIJD BETER’ is financieel mogelijk gemaakt door ROV Oost-Nederland. De realisatie van de praktijkdagen ligt in handen van VVCR en Megaborn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.