Trajectcontroles op 11 provinciale wegen

Op elf provinciale wegen zijn trajectcontroles gepland om de verkeersveiligheid te vergroten. De provincies Flevoland, Fryslân, Limburg, Utrecht en Zeeland hebben ingestemd met de voorgestelde locaties. Het Openbaar Ministerie is, als toekomstig eigenaar van de systemen, nog in gesprek met andere provincies.

Uit analyse blijkt dat op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. De geplande trajectcontroles komen op wegen met een hoog ongevalspercentage, een snelheidsprobleem en met risicofactoren.
Het gaat om wegen met twee of vier rijstroken. Op deze wegen komen flitspalen die met elkaar gekoppeld worden. Zo wordt de gemiddelde snelheid over een vastgestelde afstand gemeten.

De komende periode start onder meer de aanbestedingsprocedure voor de aanschaf en installatie van de trajectcontroles. Het duurt naar verwachting zo’n twee jaar voordat de systemen er daadwerkelijk staan. Binnenkort worden meer locaties bekend waar trajectcontroles op provinciale wegen worden gepland.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.