verkeersborden

Nieuwe site VVN ‘antwoord op gebrek aan verkeerskennis’

foto: archief Verkeersnet.nl

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een nieuwe website gelanceerd met uitgebreide uitleg over verkeersregels. VVN komt met deze website de behoefte van verkeersdeelnemers tegemoet om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels. Dagelijks wordt VVN naar eigen zeggen gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten.

Op de website wordt het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) duidelijk uitgelegd. Aan de hand van situaties met foto’s en tips én verrijkt met afbeeldingen van borden, wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd. Zo kunnen bezoekers hun verkeerskennis opfrissen.

VVN komt met deze website de behoefte van verkeersdeelnemers tegemoet om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels. Dagelijks wordt VVN naar eigen zeggen gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten. Ook worden de opfriscursussen die de organisatie door het gehele land organiseert “meer dan goed” bezocht. De online opfriscursus kent na drie jaar een bezoekersaantal van ruim 700.000, stelt VVN.

Ver weggezakt

De verkeersveiligheidsorganisatie ziet dat de kennis van verkeersregels bij veel verkeersdeelnemers “ver weggezakt” lijkt. Zo zou 52 procent onbekend zijn met de maximum snelheid in een woonerf. Ook zou een kwart van de weggebruikers niet weten hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep.

VVN mikt op een brede doelgroep. “De groeiende oudere doelgroep, voor wie het lang geleden is dat zij hun rijbewijs hebben gehaald, willen wij met deze verkeersregel-site bereiken. Maar ook voor andere generaties is de website relevant.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.