Proef-Schoolstraat-Den-Haag-FOTO-Gemeente-Den-Haag

Veel meer mensen frissen kennis verkeersveiligheid op tijdens coronacrisis

Proef-Schoolstraat-Den-Haag-FOTO-Gemeente-Den-Haag

De aandacht voor online verkeerseducatie is veel groter dan normaal. Alles bij elkaar trok de site van Veilig Verkeer Nederland (VVN) tussen 18-23 maart duizenden nieuwe bezoekers. De meestbezochte pagina’s zijn die van de online verkeerslessen.

Meest populair is de pagina waarop kinderen zich voor kunnen bereiden op het verkeersexamen. Dat examen is voorlopig uitgesteld en met de online lessen hoopt VVN dat kinderen hun kennis op peil kunnen houden. Ook andere lessen kunnen op meer aandacht rekenen. De online opfriscursus bestemd voor de meer ervaren verkeersdeelnemers en de pagina ‘Test je kennis’ staan in de top tien van best bezochte pagina’s.

Doorgaan

Mochten de scholen vanwege beperkende coronamaatregelen ook na 28 april nog dicht blijven, dan komt VVN met verdere info voor basisscholen en organisatoren over de voortgang van verkeerseducatie, ouderparticipatie en voorbereidingen rondom het VVN-Verkeersexamen. De organisatie is nu bezig alle verkeerswerkboeken versneld te digitaliseren zodat basisscholen daar gebruik van kunnen maken. “Wij hechten er waarde aan dat verkeerseducatie zoveel als mogelijk is kan worden gecontinueerd”, aldus VVN in een verklaring.

Lees ook: Verkeersexamen op basisscholen uitgesteld, dit zijn de alternatieven

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.