Jongeren op de fiets. Foto: Provincie Zuid-Holland

1,3 miljoen voor les over afleiding in het verkeer

Jongeren op de fiets. Foto: persbericht provincie Zuid-Holland

De provincie Noord-Holland investeert 1,3 miljoen euro in bewustwording bij jongeren over afleiding in het verkeer door bijvoorbeeld smartphonegebruik of groepsdruk. Het gaat om zeventien projecten voor basisscholen en elf projecten voor het voortgezet onderwijs.

De provincie wil dat jongeren leren veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Verschillende gemeenten en organisaties die verkeerseducatie-programma’s aanbieden, hebben van de provincie subsidie gekregen voor het schooljaar 2020-2021. Meestal worden deze lessen in de klas gegeven. Mocht het onderwijs in het najaar niet fysiek gegeven kunnen worden, dan wordt er gekeken naar andere mogelijkheden.

Riskant gedrag

Jongeren in het voortgezet onderwijs gaan met elkaar in debat over het gedrag dat ze zien bij anderen of bij zichzelf. Op de basisscholen bespreken de leerlingen riskant gedrag naar aanleiding van vertoonde filmpjes. Zo leren ze beter om te gaan met het verkeer in hun dagelijks leven. Bij alle projecten die in 2020 subsidie krijgen, ligt de nadruk op afleiding door smartphonegebruik, sociale groepsdruk, bewustzijn van het eigen gedrag en verkeersinzicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.