Ritsen en Flitsen

Vanaf vrijdag 19 september wordt elke vier weken “Ritsen en Flitsen” uitgezonden op TVLimburg: een informatief televisieprogramma over verkeersveiligheid.
Het televisieprogramma is een mede-initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) in samenwerking met ANWB, Politie, Rijkswaterstaat, VVN en de Provincie Limburg.

Het programma wil de kennis over verkeer en verkeersregels bij de inwoners van Limburg verbeteren. Het “Ritsen” in de titel staat voor het sociale aspect binnen het verkeer en het “Flitsen” voor de fouten die verkeersdeelnemers – al dan niet bewust – maken.
“Ritsen en Flitsen” bestaat uit 3 programmaonderdelen. In De weg op gaat een bekende Limburger met een verkeersschoolhouder de weg op. Hij of zij wordt getest op rijvaardigheid en waar nodig gecorrigeerd. Eén verkeersregel die bij de bekende Limburger niet helemaal bekend blijkt, wordt in de rubriek Kennisflits nader toegelicht. Tevens wordt de kennis van de rest van de Limburgers over deze regel getoetst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.