Cursus parkeergarage rijden

Rijden in een parkeerkelder of inparkeren op zich is vaak iets wat ouderen mijden. Enerzijds omdat zij het niet hebben geleerd tijdens de rijopleiding, anderzijds omdat zij niet vaak genoeg in een parkeerkelder komen, waardoor zij zich niet zeker genoeg voelen bij het uitvoeren van de benodigde handelingen. Een cursus kan ze hierbij helpen.

Het is één van de voorbeelden in het Voorbeeldenboek Veilig en Vrij op weg in het verkeer’. Het gaat om initiatief van de provincie Noord Brabant die met de uitgave mensen wil helpen die mobiliteitsactiviteiten voor senioren willen organiseren.
De parkeercursus die als voorbeeld wordt genoemd richt zich volledig op het rijden in een parkeerkelder en het uitvoeren van de inparkeermanoeuvre. Op deze manier blijven autorijdende senioren meer zelfverzekerd mobiel en kunnen zij dus ook gemakkelijker deelnemen aan de maatschappij. De training is opgezet als vervolg op een BROEM-activiteit, maar dan gericht op deze specifieke handelingen. Daarom noemt men het BROEM+.
Een ander onderwerp dat aan de orde komt is Veilig op weg met de kleinkinderen. Het geeft opa’s en oma’s een inkijk in de wereld van het opgroeiende, soms wispelturige en snel afgeleide kind. Maar ook de scootmobiel en de fietsschool passeren de revu. Het Voorbeeld boek is gratis te downloaden.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.