Alcoholcampagne ‘Laat ze niet verzuipen!’

De trend van de laatste jaren is dat jongeren steeds vaker en teveel alcohol drinken. Zelfs onder de leeftijd van 16 jaar. Zeeland zet in op een breed opgezette anti-alcoholcampagne.

Alcohol is schadelijk voor de gezondheid, het remt de ontwikkeling van de hersenen, vooral bij jongeren. Naast de gezondheidsrisico’s speel alcoholgebruik ook een grote rol bij verkeersongevallen, geweldsmisdrijven, overlast en vernielingen. Met name in het weekend bij uitgaanscentra. De gemeenten in Zeeland zijn om deze reden de campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen gestart’. Opzet is dat het probleem via educatie en bewustwording, optimale regelgeving en doelgerichte handhaving wordt aangepakt. Opzet is het tegengaan van alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar en verantwoord alcoholgebruik door jongeren vanaf 16 jaar.
Zo staat een stapavond voor ouders op het programma. Daaraan kunnen ouders met kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar deelnemen. Verder wordt barpersoneel getraind, komt er beleid voor evenementen en wordt het alcoholgebruik in zogenaamde keten en hokken gemonitord. Via mysteryshoppers wordt gecontroleerd of geen alcohol aan minderjarigen wordt verkocht.
De samenwerkingspartners zijn: GGD Zeeland, Indigo preventie, Politie Zeeland en diverse maatschappelijke organisaties, waaronder het ROVZ. De campagne loopt tot eind 2013.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.