Drenthe start trainingen veiliger landbouwverkeer

Drenthe is begonnen met een rijvaardigheidstraining voor bestuurders van landbouwvoertuigen. Het doel van de rijvaardigheidstraining is om de komende tijd een grote groep bestuurders van landbouwvoertuigen bij te scholen in verkeersveilig gedrag en verkeersveilige voertuigen.
Aan de eerste training deden 24 chauffeurs van loon- en grondverzetbedrijven uit Drenthe mee. Ze ervoeren in de praktijk hoe landbouwvoertuigen onder glibberige omstandigheden het best onder controle kunnen worden gehouden. Daarnaast kregen ze in brede zin instructie over het veilig deelnemen aan het verkeer met grote (land)bouwmachines..
In Drenthe vinden jaarlijks zo’n honderd ongevallen plaats waarbij landbouwverkeer een rol speelt. Het Verkeers- en Vervoerberaad Drenthe wil dit aantal omlaag brengen. Het begin van de oogsttijd afgelopen september was aanleiding voor het uitbrengen van een radio- en tv-spotje op RTV Drenthe. De spotjes wezen weggebruikers in Drenthe op het gevaar van modder op de weg, het veilig inhalen van landbouwverkeer en de risico’s van afslaand landbouwverkeer.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.