Enschede houdt verscherpte verkeerscontroles rondom scholen

Het Handhavingsteam Openbare Ruimte van de gemeente Enschede heeft in februari samen met de politie, verscherpt gecontroleerd op gevaarlijke verkeerssituaties rond scholen. Aanleiding vormt het parkeergedrag van ouders die hun kinderen naar school brengen en ophalen, hetgeen steeds vaker zorgt voor gevaarlijke situaties.
Oversteekplaatsen worden geblokkeerd en fietsen in nabijheid van de school is haast onmogelijk. Deze verkeerschaos brengt de veiligheid van kinderen in gevaar en leidt tot ergernissen van buurtbewoners, aldus de gemeente.
De gemeente is in juni 2010, op verzoek van verschillende scholen, al begonnen met de extra verkeerscontroles rondom scholen binnen het singelgebied. Dit jaar wordt het project uitgebreid naar verschillende stadsdelen buiten de singel. Deze manier van handhaven sluit aan bij het gebiedsgericht werken van de afdeling Handhaving, waarbij het stadsdeel zelf meebepaalt waar extra handhaving nodig is. 
De extra verkeerscontroles hebben als doel om de verkeersveiligheid rondom scholen te bevorderen en te waarborgen. De gemeente probeert op deze manier ouders en schoolpersoneel bewust te maken van hun eigen gedrag in het verkeer en dat van anderen. Daarnaast leveren de controles een bijdrage aan de bereikbaarheid en toegankelijkheid van een school. 
Verkeersdeelnemers rond scholen wordt geadviseerd om goed te letten op stop- en parkeerverboden, eenrichtingsverkeer, hun snelheid en voorrangsregels. In de eerste week krijgen mensen die in de fout gaan een waarschuwing, maar in de tweede week kunnen overtreders rekenen op een bekeuring die op kan lopen tot 340 euro.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.