Aanvullende opleiding voor rij-begeleiders

In Vlaanderen kent men alle langere tijd het concept van beleid rijden, waarbij bijvoorbeeld de ouders een deel van de rijopleiding mogen geven. Om de kwaliteit van dat deel van de opleiding te verbeteren, introduceert men binnenkort trainingsmogelijkheden voor de begeleiders.
Momenteel zijn er twee verschillende systemen in Vlaanderen om het rijbewijs te halen. Aan de ene kant heb je het systeem via de rijschool, zonder begeleider. De deelnemers mogen daar al na 20 uur les alleen het verkeer in. Die formule is zeer kort en bovendien niet goedkoop (ongeveer 1000 euro). Aan de andere kant heb je het meer betaalbare systeem van de vrije begeleiding. Daarbij wordt heel veel ervaring opgedaan. Maar de vrije begeleider mist vaak de kennis en vaardigheden van de professionele rijbegeleider.
Het nieuwe concept moet de voordelen van de twee bestaande systemen, de professionele en de vrije begeleiding, combineren. Er komt een proefproject voor 5.000 leerlingen volgens het “teach the teacher”-principe. Via een aantal professionele verkeerslessen worden de begeleiders beter toerust om aspirant-bestuurders op te leiden. Het proefproject zal ook een gratis deelname aan een proefexamen en het eigenlijke examen omvatten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.