Taxichauffeur naar school

De eerste mbo-opleiding voor taxichauffeur in Nederland. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen Connexxion Taxi Services en ROC van Twente.
Gedurende een jaar van werkend leren worden de kandidaten in samenwerking met de Connexxion Academy tot taxichauffeur opgeleid.
De studenten krijgen een contract aangeboden door Connexxion Taxi Services wanneer zij deze opleiding succesvol afronden. De opleiding is speciaal gericht op contractvervoer en niet op het werk van de straattaxi. Het rijden voor speciale groepen, zoals minder validen, brengt meer met zich mee dan veilig rijden alleen.
In de opleiding wordt daarom extra aandacht besteed aan vakken als communicatie en levensreddend handelen.
Connexxion Taxi Services verzorgt het volledige praktijkgedeelte van de opleiding. Docenten van het ROC van Twente nemen een deel van de theorie voor hun rekening. Binnen de studie staat het behalen van de taxipas centraal, want zonder deze pas mag je geen taxi rijden. Door vakken als omgaan met klanten in lastige situaties en met speciale doelgroepen worden de kandidaten voorbereid op de praktijk. Daarnaast is er in de opleiding natuurlijk ook veel aandacht voor topografische kennis, verkeerswetgeving en goed en veilig rijden.
Harrie Gerrits, accountmanager bij het ROC van Twente, heeft hoge verwachtingen van deze nieuwe opleiding. ‘Er is veel vraag naar goed geschoolde taxichauffeurs. Met deze opleiding zal ook de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.’ Dat er nu al veel belangstelling is voor de opleiding bewijst het grote aantal aanmeldingen. ‘Inmiddels hebben we al 300 deelnemers.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.