Educatieve website voor middelbare scholieren

In Naaldwijk is deze week de nieuwe oversteek bij ISW Hoge Woerd in gebruik genomen. Het was één van de verbeterpunten die uit het in 2011 uitgevoerde school-thuisroute onderzoek naar voren zijn gekomen. Maar bij veel ongevallen speelt ook gedrag een rol. Daarom is er nu ook een speciale educatieve website voor de scholieren.

Bijna 1.700 leerlingen van alle negen Westlandse scholen voor voortgezet onderwijs hebben tijdens het onderzoek aangegeven op welke punten zij hun school-thuisroutes onveilig vinden. De gemeente heeft de verbeterpunten geanalyseerd en bepaald welke maatregelen genomen moeten worden. Een gefaseerde oversteek maakt het voor de leerlingen van het ISW mogelijk om veiliger de Grote Woerdlaan over te steken.

Het aanpakken van de knelpunten alleen is niet voldoende om de verkeersveiligheid van de schoolgaande jongeren te verbeteren. Bij veel ongevallen speelt ook gedrag een rol. Uit het school-thuisroute onderzoek is gebleken dat veel jongeren de verkeersregels niet goed kennen of zonder licht fietsen. De gemeente wil daarom ook aandacht besteden aan educatie- en gedragsaspecten. Om die reden is de site www.dekunstvanveiligfietsen.nl ontwikkeld. Deze site wordt het lokale Westlandse informatie- en educatieplatform voor de fietsveiligheid van (aankomende) middelbare scholieren en is bestemd voor leerlingen, hun ouders en docenten. De site bevat onder andere een verkeersregelquiz, een gedragstest, informatie over educatiemodules en acties en tips. De gemeente zal via de site communiceren wanneer zij werkzaamheden gaat uitvoeren om de verbeterpunten die uit het school-thuisroute onderzoek naar voren zijn gekomen aan te pakken. De site is geïnitieerd door de gemeente Westland in samenwerking met ISW, Lentiz, ROV-ZH en de politie Haaglanden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.