Verkeersregelaars moeten E-learning opleiding volgen

SanneEvenementenorganisaties, kandidaat-verkeersregelaars en gemeenten moeten sinds 1 januari 2013 gebruik maken van E-learning op internet voor de instructie van evenementen-verkeersregelaars en hun aanstelling. De VNG heeft op een rij gezet wat dit voor gemeenten betekent.

Voorafgaand aan een evenement moeten de evenementenorganisatie een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente bepaalt in samenspraak met politie of en zo ja hoeveel evenementen-verkeersregelaars moeten worden ingezet. De gemeenten maken de keuze voor evenementen-verkeersregelaars voor bepaalde tijd en/of eenmalige evenementen-verkeersregelaars. Voor complexe verkeerssituaties kunnen de gemeenten ook bepalen dat een evenementenorganisatie een of meerdere ‘beroepsmatige’ verkeersregelaars moet inschakelen. Deze verkeersregelaars behoeven de E-learning instructie niet te volgen, maar moeten wel voor het betreffende evenement worden aangesteld door de gemeenten.
Alle evenementen-verkeersregelaars moeten sinds 1 januari een verplichte e-learning cursus volgen om aangesteld te kunnen worden. Voordeel van de e-learningmethode is volgens de VNG dat evenementenverkeersregelaars in het hele land voortaan dezelfde instructie krijgen. Bovendien kan iedereen zelf bepalen wanneer en waar hij deze instructie via zijn computer wil volgen en zijn ‘examen’ wil afleggen. De E-learning wordt verzorgd door de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) in opdracht van de Politieacademie.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.