Provincie zet schoolkinderen achter het stuur

Via een aantal gemeenten subsidieert de provincie Noord-Holland het project Streetwise, dat schoolkinderen leert goed en verantwoord om te gaan met verkeer. Eén van de onderdelen van het project ‘Streetwise’ is Hallo Auto, dat leerlingen van groep 5 en 6 iets leert over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. De 9- en 10-jarigen mogen plaatsnemen achter het stuur van een speciale ANWB-lesauto en zelf remmen.
De andere twee onderdelen richten zich op leerlingen van groep 3 en 4 (Blik en Klik) en op leerlingen van groep 7 en 8 (Trapvaardigheid). Blik en Klik gaat over veilig oversteken en het dragen van de gordel. Trapvaardigheid richt zich op veilig en zelfstandig door het verkeer fietsen, met alvast die loodzware brugpiepersrugzak op.

De gemeenten Zijpe, Wieringen, Velsen, Huizen, Heiloo, Heerhugowaard, Heemstede, Haarlem en Alkmaar ontvangen van de provincie subsidie voor dit project, dat door een aantal basisscholen in die gemeenten wordt uitgevoerd.
Ook andere projecten op het gebied van verkeerseducatie en  veiligheid kunnen rekenen op financiële steun van de provincie. Enkele daarvan zijn: Verkeerseducatie in het primair onderwijs, De Verkeersslang, Verkeersmarkt Voorgezet Onderwijs, Dode Hoek lesproject.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.