Zeven roodlichtcamera’s weg in de gemeente Utrecht

In de gemeente Utrecht worden binnenkort zeven flitspalen bij verkeerslichten weggehaald. Hiertoe is besloten na analyse van de verkeersveiligheid ter plaatse.

Bij alle palen zijn door de politie tellingen van het aantal overtredingen uitgevoerd. Inmiddels houden de meeste weggebruikers zich er goed aan de regels. Daarnaast is gekeken naar het aantal ongevallen in de afgelopen jaren. In lijn met het beleid van het Openbaar Ministerie worden palen verwijderd die geen bijdrage meer leveren aan de verkeersveiligheid.
Zes van de zeven palen zijn jaren geleden door de gemeente geplaatst en recent overgenomen door het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), één paal is altijd door het BVOM beheerd. Voor de palen van de gemeente geldt dat ze al geruime tijd niet meer in gebruik zijn, die van het BVOM werkte nog wel. Nu uit de verkeersanalyse blijkt dat op deze punten geen noodzaak meer bestaat voor verkeershandhaving met een roodlichtcamera is in overleg tussen het BVOM, de gemeente, de politie en het lokale Openbaar Ministerie besloten de palen te verwijderen.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.